Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neznámí

5. 8. 2012

Uprost

řed rozkletlé louky sedí mladý kluk černými vlasy, které mu vlajou ve větru. Před sebou má svlé plátno kde kreslí okolí před sebou. S lehkým usměvem maluje dokonalou a věrohodnou podobiznu louky. Svůj obraz sleduje čistě modrýma očima..od rána do noci sedí na louce a věnuje se své malbě..když konečně dokončí svou malbu tak si jen lehne na trávu a sleduje oblohu. Před obličejem mu přeletí překrásný motýl. Křídla měl jasně zbarvený fialovou barvou a okraje je měl modré. Očka křídel měl motýlek zelené jak překrásný oči. Takové zabarvení nikdy neviděl hned se taky zvedl a šel za ním aby si ho více prohlédl ,ale motýl uletěl. Posmutní chtěl ho aspoň nakreslit a vrátí se ke svému plátnu..dost ho mrzí že toho motýla nechytil, ale tak co se dá dělat a jde pomalu pryč z louky. Večer když je doma si vytáhne opět plátno a jde kreslit, ale uvědomí si že zapoměl na louce štětec a hned vyběhne z domova a běží k louce kde byl, ale místo toho aby hledal svůj štětec jeho zrak spočne na klukovi s dlouhými fialovými vlasy přes půlku zad. Je oblečený bleděmodrého oblečení. Kluk ho sleduje a pomalu jde k němu je ním oklouzen. “kluku...„ potichu k němu promluví když k němu jde. Kluk se na něj podívá polekaně zelenýma očima ta se hned rozeběhne pryč do lesa co je vedle louky. “neboj se mě!„ zavolá po něm a hned se za ním rozeběhne. Nechtěl ho vyděsit jen se s ním nechce seznámit. Zaběhne do lesa v tý tmě ani nic pořádně nevidí ale slyší jeho kroky a běží po sluchu za ním. Když už ho ani neslyší tak se jen zastaví a chytá dech. Trochu se smutně rozhlédne. “tak krásného kluka jsem ještě nikdy neviděl..„ v duchu si řekne a jde směrem pryč z lesa na louku. Najde na zemi svůj štětec a jde pomalu domů s myšlenkama na toho kluka.ěhne do hlubiny lesa k jednomu jezeru a hned zvedne hlavu k obloze. “Nikdo tě nesmí vidět!!„ proběhne mu hlas v hlavě co mu kdysi řekli a po tváři jí stečou slzy. “nikdo...„ tiše řekne a zavře oči.

Kdysi dávno mohl klidn

ě chodit kde chtěl a taky poznal svou lásku Nikolase. Byly spolu šťastný ikdyž Nikolas moc dobře věděl s kým chodí. Moc dobře věděl že Chou není člověk, ale jen obyčejný motýl, ktrerému byla dala šance žít jako člověk. Všichi se Chouovi smáli že vypadá jak holka a čemu se divit když je to motýl jenže oni to nevědili..jediný kdo to věděl byl Nikolas. Byly spolu tak šťastný a jejich láska byla velká a silná..až byla záviděna. Nejen motýl dostal šanci, ale i existuje spouta zvířat co dostali tuto čest. Dokonce i havran...kluk jménem Karasu jim jejich lásku záviděl a sám Nikolase chtěl pro sebe. Zaprodal svou duši aby mohl ty dva navěky rozdělit. Požádal samotného Mefista a ten proklel Choua že bude v noci člověkem a ve dne motýlem, ale jako člověka ho nikdo nesmí vidět ani se s ním nikdo nesmí zblížit..jinak dotyčnej člověk zemře. Karasu s dohodou souhlasil..jenže nikdy nevěř Mefistovi. Vzal si sice duši Karasa, ale zároveň ho i zabil. A aby rozdělil ty dva tak Choua proklel ale Nikolase nechal zabít aby mu nepomohl s prokletí. Od té doby se Chou bojí komukoliv ukázat nechce nikomu dalšímu ublížit buž nikdy.

Pomalu sjede na kolena a položí si obli

čej do dlaní. “ten kluk mě viděl...„ tiše řekne přes pláč a pomalu začne vycházet slunce. Vůbec to nevnímá a jen se začne pomalu rozplývat až po chvilce na zemi zůstane ležet motýl...přesně toho co ten kluk viděl. Pomalu vzlétne a letí pryč.

Kluk dob

 

Náhledy fotografií ze složky Motýl

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář