Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znovushledání

14. 7. 2011

 V temném hvozdu vždy zpívali ptáci, ale náhle jejich zpěv byl utišen a všude je jen hrobové ticho. Lesem běží člověk dost rychle a neslyšně. Jen svým dlouhým černým kabátem párkrát zavadí o křoví. Náhle se pruce zastaví a rozhlédne se kolem “tady někde musí být..„ řekne si potichu pro sebe. Zaslechne prasknutí větve a hned se otočí za zvukem. Spoza kabátu vytáhne měc a jde pomalu za tím kde zaslechl ten zvuk. Uvidí může který je k němu otočený zády..lehce se ušklíbne a jde k němu klidným krokem v ruce stále svírá meč. Muž se hned otočí a vyděsí se toho neznámého chlapa s mečem obvzlášť jeho neobvyklí vzhled...bílé krátké vlasy a modré oči..vyděšeně chlap couvne. “co...co po mě chcete?..„ vykoktá vyděšeně. Muž jde s mečem k němu blíž. “jen tě odvést...a jestli po dobrým nebo po zlým to bude na vás...„ velice klidně až skoro chladně mu odpoví. Muž z vyděšeného výrazu hned přejde na chladý. “mě jen tak nedostanete!„ hned se rozeběhne pryč. Ale jen co se otočí a pokusí se utéct ucítí hned v hrudí chladnou ocet a nesnesytelnou bolest. Rázem vykašle krev. Můž s mečem víc do něj vrazí měc až projde skrz. Můž je hned mrtví. “hm....nedostanu jo hm?..„ klidně pronese a vytáhne z něj ten meč. Jen sleduje jak mrtvé tělo padne na zem. Očistí si meč od krve a schová ho zase pod kabát. Pomalu odedje.

Jde do města kde má svou kancelář a jen co do ní vejde uvidí dost naštvanou ženu. Je dost vysoká s dlouhými blond vlasy svázavé v culíku a slabý pramínek přez obličej. Hned pozná ten výrz a s klidem jde do svého oblíbeného křesla a vezme si noviny. “ promiň Mio, ale on si o to řekl..„ s klidným hlasem a listuje si novinami. Mia hned k němu přitoupí vezme mu ty noviny, přetáhne ho s nima o hlavu a ještě víc se naštve. “řekl?!!! nejsi ty debil?!! měl jsi ho přivést živého chápeš?!„ řve na něj “za mrtvolu nic nedostanem!„ jen na ní koukne a pokrčí rameny. “ty inbecile! Jsme už bez peněz Damiene! Uplně zadlužený!„ Damien se zvedne a zezme si ty noviny zpátky. “hm..a můžu si ty noviny aspoň 5 minut v klidu přečíst?..„ klidně. Mia jen povzdychne “že já se vůbec snažím...tak víš co..až budem mít dalšího klienta...tak to splníš jak máš je ti to jasný?!„ Damien jde ke dveřím “no jo furt...„ než stačí odejít zazvoní jim tam telefon a Damien se na něj zamračí. Mai se ušklíbne a složí ruce na hruď. “asi máš klienta..„ Damien jde naštvaně zvednout telefon. “ano přejete si?...„ “Dobrý den..vy jste najemný lovec Damien?„ ozve se ze sluchátka. “ano to jsem...co chcete..„ docela otráveně “jen bych si vás chtěl najmout..potřebuji aby jste mi přivedl jednu osobu...no oba to není přimo lisdká osoba...„ Damien se zamračí “ a co by to mělo být?..„ chlap se na druhým drátě telefonu poušklíbne. “anděl„ Damien hned ztuhne a vzpomene se co se stalo před 10ti lety. Živě se mu vybaví tvář té ženy. “jste tam?..„ ozve se ze sluchátka “ ano sem..„řekne “ a bohužel nemohu přimout...andělé neexistují...„ klidně odpoví “ ale ano existují já toho anděla viděl...přiveďte mi ho a dostanete tolik penež kolik si řeknete..„ Damien koukne na Miu a povzdychne. “tak dobrá...„ můý řekne do telefonu své telefoní číslo.„až jí najdete tam mi zavolejte..„ “počkaj jí?..„ zeptá se ale už muž zavěsil. Mia se na něj podívá “ tak co?„ Damien povzdechne. “uvidím...tohle se mi moc nelíbí...„ řekne jen a jde ke dveřím. “ jdu to hned vyřídit ať to mám za sebou...„ hned zmzí než něco Mia řekne. Je docela zaskočená nikdy Damiena neviděla takhle vykolejeného.

Damien jde dlouho a hledá nějaký místo kde by mohl najít toho anděla. Už se stmívá a jde k jednomu jezeru kde si sedne aodpočine si. Lehne si na trávu a sleduje hvězdy lehce se pousměje a jen poslouchá ten klid. Ale klid je narušel šustěním a krokami. Damien se hned zvedne a schová ze strom. Uvidí dva muže jak jdou na druhou stranu jezeru. Něco si povídají a jeden ukáže na jedno místo. Damien si všimne že pomalu vychází úplněk. Rozhodne se že pujde blíž k těm chlapům. “tady by měla být až se ukáže zabijem jí jasný...„ jeden klidně řekne tomu druhýmu. “ale...ale co když nám něco udělá?..„řekne hned ten druhý má z toho strach. Se ten první hned rozesměje. “hlupáku andělé mají zakázáno ublížit natož zabít člověka„ když to dořekne ucítí lehkej vánek kolem jeho ucha. “andělé ano já ne...„ jemně mu šeptne někdo do ucha dívčím hlasem a hned mu do zad bodne kopí které projde skrz. Na hrotu kopí jsou kousky plíce. Druhý chlap se zděšně podívá na svého mrtvého parťáka a pak na tu dívku za ním. Dívá se na něj ledově modrýma očima jen k němu natáhne ruku. Na ruce se jí oběví magický kruh ze kterého vystřelí prudce bodce který chlapa probodají. Žena je k Damienovi otočená zády a ten vidí ženu s dlouhými hnědými vlasy a má andělská křídla. “snad to není...„ potichu si řekne. Žena se hned otočí směrem kde je schovaný Damien a zamračí se. “ vím že tam jsi tak se neschovávej...„ nevěřícně na ní koukne nemůže tomu uvěřit je to ta co mu kdysi zachránila život.      

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

^-^

Lili,19. 7. 2011 0:18

boží těšim se na další ^^